Besök från IRO och IETM

I går höll IRO (International Resource Office) en presentation hos oss. Lina B. Frank och Yohann Floch från IRO hade även bjudit in Elena Polivtseva från IETM. Det var en ytterst informationsrik eftermiddag och fler än jag skrev sida upp och sida ner i blocket av tankar, idéer och information vi vill ta vidare. Är du minsta intresserad av att bygga eller vidga dina internationella nätverk är IROs aktiviteter och rådgivning en supertillfälle att ta vara på.

Nästa event som IRO arrangerar är en nätverks-cocktail på Skissernas Museum i Lund den 5 juli. Då medverkar representanter från inte mindre än 11 Europeiska nätverk, bland dem On the move som arbetar för ökad internationell mobilitet för konstnärer.

Du anmäler dig till nätverks-cocktailen här.

Som en del i Danscentrum Syds internationella arbete vill vi uppmuntra våra medlemmar att söka fler residens utomlands. Varför inte börja med att söka Konstnärsnämndens internationella residens i Berlin och New York? Som medlem i DC Syd har du möjlighet för att få sparring på din ansökan och kunna forma den så att den passar så bra som möjlighet till den ort du vill söka. Rosalind Goldberg, koreograf utbildad i Berlin och en av initiativtagarna till residensets vid Ufer studios, hjälper dig gärna med din ansökan till Berlin, men även till andra orter i Tyskland. Kontakta Emma för mer information.

Idag är vår sista arbetsdag innan semestern, det har varit en otroligt intensiv vår med många fina möten, föreställningar och klasser. Från 1 augusti finns vi på plats igen och vi önskar er en riktigt skön och avslappnande sommar.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly