Danskt-svenskt samarbete, utökade residens, 17 dansverk på samma kväll!

Under året sätter vi extra fokus på samarbete och samverkan med dansmiljön i Danmark. Tillsammans med Dans for Börn (http://dansforborn.dk/) har vi inlett ett kollegialt samarbete där vi vill underlätta för danskonstnärer som arbetar med dans för barn och unga att dra nytta av varandras erfarenheter och kunskap. Under våren sker kollegiebesök där svenska danskonstnärer tar över sundet på besök till sina danska kollegor och vice versa. Att få syn på det som fungerar på ett annat sätt någon annanstans kan vara en inspiration både till förändring och till att vilja arbeta djupare med det man redan har.

Nästa helg är det dags för workshop med Fanclub och även till den har vi bjudit in dansare från Danmark för att börja lära känna varandra under den konstnärliga mini-process som Fanclub initierar under sin workshop. På fredag går anmälningstiden ut - det finns just nu en plats kvar!

På måndag börjar vårt vårresidens och vi kan hälsa Marie Helen Andersson och Daniel Persson välkomna som residenter. Vi har planer på att utöka vårt residens till att även infatta platser utanför Mazettihuset och innan påsk var vi på ett minst sagt inspirerande besök hos Karin och Peder på Skillinge teater. Mer om detta senare i vår.

I nästa vecka är det även premiär för 17 danskonstnärer på en kväll: Room X slår upp sina dörrar för publiken på Dansstationen och jag gläder mig så mycket till att se alla verk samlade i huset. Heja, heja Miguel och Claudine som har initierat och producerat ett sådant jätteprojekt!

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly