Hanna Falk rapporterar från APAP!

Association of Performing Arts Professionals i New York samlar representanter från scenkonstområdet från hela världen.

På den brunch som Kulturrådet arrangerande för de svenskar som var på plats i lördags.  Bredvid Hanna Falk, till höger: Eric Arellano, producent för Bohuslän big band Från vänster: Jenny Mählqvist, program- och eventhandläggare på Svenska ambassaden i Washington, Gustav Deinoff, konstnärlig ledare och regissör Unga klara, Ulrica Johnson, verksamhetschef Scensverige, Birgit Berndt, danschef NorrlandsOperan, Julia Sundberg, handläggare Kulturrådet.

Temat för årets APAP NYC konferens är trans.ACT. Det digra seminarieprogrammet är fyllt till bredden med föreläsare och goda exempel på hur kulturfältet transformeras och hur vi kan möta dessa förändringar i såväl branschen som samhället i stort.

APAP samlar alla inom performing arts i ett vidare begrepp än i Sverige; här möts producenter och arrangörer av samtida dans, stand up, jazz, musikal etc etc. Tillsammans med dessa fyra tusen deltagare diskuteras mångfald och hur vi skapar en ny värld som är öppen för alla. Trump ter sig långt borta i detta forum.

Mitt konferensprogram inleddes med ett arrangemang av Dance USA, en organisation liknande Danscentrum. Diskussionerna kretsar kring samma ämnen här som hemma; hur vi ska följa upp #metoo och utarbeta bättre riktlinjer för att motverka sexuella trakasserier och vad det betyder att bredda representationen på våra scener.

Vi är sex svenskar som åker under Julia Sundbergs samordning och under resan arrangerar Kulturrådet en brunch som samlar alla svenskar som är i stan för de olika festivalerna som äger rum samtidigt som APAP. Som alltid är det givande att träffa nya kollegor från Sverige under informella förhållanden, något mer nätverksskapande får man leta efter.

Ikväll har Generalkonsulatet och Svenska ambassaden i Washington tillsammans med Norska ambassaden hållit en mottagning för svenska och norska gäster där vi har fått möjligt att träffa lokala arrangörer.

En och en halv dag kvar på konferensen, ett inbokat möte till och flera informella möten. På APAP är det enkelt att träffas, alla är öppna för samtal och jag reser här ifrån med förhoppningar om framtida turnéer i Abu Dhabi, Australien och givetvis New York, New York!

Hälsningar Hanna Falk, producent för Memory Wax och styrelsemedlem i Danscentrum

På bilden: Brunch som Kulturrådet arrangerande för de svenskar som var på plats i lördags. Bredvid Hanna Falk, till höger: Eric Arellano, producent för Bohuslän big band Från vänster: Jenny Mählqvist, program- och eventhandläggare på Svenska ambassaden i Washington, Gustav Deinoff, konstnärlig ledare och regissör Unga klara, Ulrica Johnson, verksamhetschef Scensverige, Birgit Berndt, danschef NorrlandsOperan, Julia Sundberg, handläggare Kulturrådet.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly