I dialog med politiker från Regionen och besök av fenomenala Anna Grip!

När nyheten kom om att Region Skånes utvecklingsbidrag ska frysas tog det inte många minuter innan ledsna, besvikna och uppgivna mail från våra medlemmar började trilla in i min inkorg. Men på andra sidan av uppgivenheten fanns också en styrka och en övertygelse. När det kallades till möte för fria kulturaktörer med fokus på scenkonst i torsdags dök över 135 representanter för olika grupper och konstnärer upp. En kulturdeklaration för Skåne börjades formuleras och kommer att börja spridas när som helst.

Från Danscentrums sida skrevs ett brev med både vår nationella och lokala förening och styrelse som avsändare. Brevet skickades till samtliga ledamöter i Skånes Kulturnämnd och även till Regionfullmäktiges ledamöter. Glädjande nog har flera av dem hört av sig och minst en är intresserade av att mötas. Mer om detta följer.

I denna vecka undervisar Anna Grip vår dagliga träning - har ni minsta möjlighet så kom och träna med Anna. För mig är Anna den undervisare som har betytt allra mest, hennes sätt att ge information, att se, att lyssna, att uppleva rörelse förändrade hela mitt förhållningssätt till vad det kan innebär att arbeta med dans. Att ha Anna här är en stor present så kom och ta emot den!

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly