Internationella visioner och mål

Vad vill vi - vad ska vi - vilka möjligheter vill vi skapa? Under våren har vi genomfört ett stort visionsarbete på DC Syd med mål för hur vi vill arbeta i staden, regionen, öresundsområdet, landet, världen. Att få resa ut, ta del av och själv dela med sig, är en viktig del av att utvecklas vidare. Därför har vi extra stort fokus på att hjälpa våra få internationella erfarenheter, både genom gästspel, residens och samproduktion utomlands.

För några veckor sedan genomfördes en internationell utbudsdag för danskonst för barn och unga i Malmö, kallad Young Dance Market och DC Syd var en av samarbetspartnerna bakom dagen. Ett femtiotal inköpare från både Asien, USA och Europa var inbjudna att ta del av föreställningar av Memory Wax, Wecollective, Emma Ribbing, Freestyle Phanatix och Dansstationens Turnékompani. Feedbacken från gästerna var att det var en välkomnande och mänskligt varm dag med intressanta produktioner. Som ett resultat av dagen planeras nu gästspel i Ukraina, Korea och Sydafrika vilket är jätteroligt men en annan viktig aspekt var att faktiskt få träffas och prata om vad dans kan göra för barn, oavsett vilket land man lever i.

I augusti öppnar Konstnärsnämnden för ansökan till residens i Berlin och New York. Sök, kära medlemmar, sök! Vi har skaffat två sparringpartners som kan hjälpa er på vägen för att formulera bästa möjliga ansökan för de båda orterna. Mer om detta kommer i nyhetsbrevet.

Vi avslutar vår vårtermin av daglig träning med gästläraren Joan Clevillé. Workshop både torsdag och fredag från 11.30 -14.30. Kom och dansa med oss! Sedan är det sommar.

Foto: Alexis Rodriguez Cancino

Foto: Alexis Rodriguez Cancino

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly