MÅNGA GLÄDJANE NYHETER!

Nya arvoderade residens, möjlighet till producentstöd för medlemmar och mer.

HÖG TID att jag presenterar mig och skriver ett inlägg!

Jag heter Jenny och har äran att vikariera för Emma under hennes föräldraledighet. Har varit här i två månader nu och det är väldigt kul att få lära känna organisationen, medlemmar, styrelse och personal. Så många fina människor och så mycket kreativitet och framåtanda!

Det är en hel del på gång och jag tänkte presentera lite av det här.

Först en mycket glädjande nyhet: DC Syd får nya internationella residens av Konstnärsnämnden! Detta är en direkt följd av de lyckade försök som gjordes i december och januari då en danskonstnär verksam här i Sverige bjöd in en konstnär från ett annat land för att jobba undersökande tillsammans. Nu kommer vi ha 4 sådana 2-veckors-residens om året. Mer info kommer när vi har pratat mer med Konstnärsnämnden.

Vi kommer få en välkommen liten ökning av verksamhetsbidraget från Kulturrådet tack vare Emmas fantastiska arbete med att sätta ljus på DC Syd och uppmärksamma allt nytt som händer här.

Nu håller planen för producentstöd till medlemmar på att ta form. Vi arbetar fram en tydlig steg-för-steg-metod där det ingår både eget arbete och feedback-timmar med en producent.

Tror inte riktigt vi lyckas lansera den innan sommaren, men i början på höstterminen ska det vara klart.

På kontoret jobbar vi med en del administrativa förändringar. Vi ska uppdatera hela vår digitala arbetesmiljö så vi har molntjänster, säker lagring och bra program. Jeanette håller på att göra en ny hemsida. Det känns som en nödvändig och kul uppfräschning av föreningens ansikte utåt. Apropå uppfräschning, det kommer bli lite av det också i köket.

Jag önskar och hoppas att du kommer in till mig/oss på kontoret om du har idéer, frågor, funderingar och förslag. Medlemmarna är grunden och anledningen till allt arbete vi gör.

Jag kommer skriva snart igen för att fortsätta berätta vad som är på gång.

Glöm inte boka 29 april kl 16.30 för AW! (Dessutom är det Internationella Dansdagen!)

Vi ses! / Jenny

Bild från Internationellt residens i januari 2019, med Lava Markusson, Michael Tang och inbjuden gäst från Grönland Alexander Montgomery.

Foto: Jeanette Thuresson

Du kan kontakta Jenny Månström på: jenny.manstrom@danscentrum.se

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly