Public Movement och residens

På höstlovet tog jag med mig ett av mina barn och gick på utställning och workshop på Moderna Museet. Fram till i mitten av februari visas Public Movement med videoverk där kroppar i rörelse på olika sätt sätter fokus på makt och maktlöshet, normer och uppror. Speciellt ett verk kröp in under huden på mig: Halil Altinderes Homeland med den syriske rapparen Mohammad Abu Hajar. Orden/begreppen "hem" och "land" vrider sig fortfarande i mitt medvetande, vem som får kalla vilket bit av land för sitt och vem som avgör vad som är hem.

I ett inre rum fick både jag och barnet vara med på workshop och dansa tillsammans med andra barn och vuxna. Det tog bara några minuter innan rummet fylldes av rörelse och Atoosa Farahmand, som ledde workshopen fångande allas uppmärksamhet och höll den kvar medan deltagarna vågade göra mer och mer fria och vilda val med kroppen. Fler workshops är på gång, ta en titt i Moderna Museets kalendarium.

https://www.modernamuseet.se/malmo/sv/program/workshopprogram/

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly