Så mycket bra!

Mitt inlägg den här fredagen skulle handla om en riktigt bra dag jag med på igår men den behövde också handla om något riktigt bra jag var med på i morse och nu behöver den dessutom handlar om någonting väldigt väldigt bra som just har hänt! Jag tar det från början: igår var jag med på Skånes Dansteaterns konferens Dansa för Livet! Det hände så mycket under dagen men jag ska berätta två saker som var gick rakt in i kroppen på mig. Dels när Roberto Cassarotto berättande om projektet Dance Well i Bassano del Grappa. Ett projekt som från en konstnärlig vinkel arbetar med dans för både professionella utövare, personer med Parkinsons, personer med psykisk ohälsa, personer som har behandlats för cancer och även för flyktingar. Det handlar inte om terapi, det handlar inte om träning, det handlar om att få vara del av en fysisk och konstnärlig process. Läs mer om projektet på Facebook, det är en lisa att få ta del av. Igår berättade även vår medlem Christine Brorsson om sitt samarbete med Patricia Rocca och Malmö-projektet. Ett projekt där 10 unga kvinnor har fått arbeta med självkänsla och självkännedom genom ett dansprojekt som fokuserar på hur kroppen känns och vad den kan, istället för hur den ser ut när den gör någonting. Att uppleva inifrån - istället för att bedöma utifrån. Så bra och så riktigt att göra!

Idag inledde vi vår fredag med att Hanna Falk och Johanna Jonasson från Memory Wax var här på DC och under en Scenkonstfrukost berättade om de projekt som kompaniet har jobbat med under de senaste 13 åren. En känsla av kraft, lust och vilja förmedlades genom bilderna från barnföreställningar, internationella samarbeten, site specifics.

Och därefter kom beslutet från Konstnärsnämnden: Att både Johanna Jonasson och Rani Nair från Konstnärsnämndens 10-åriga arbetsstipendium!! Vilket bra beslut och vilken underbar nyhet! Stort grattis Johanna och Rani!

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly