Strax på väg mot Dansmässan

På kontoret ligger utbudsbladet nerpackade i våra nya DC Syd väskor för på onsdag kväll styr Jeanette och jag mot Dansmässan i Stockholm, taggade inför att representera våra medlemmar och vår organisation nationellt. Medverkar på själva utbudsdagen från syd gör Marie Helen Andersson med Fraktal, wecollective med LÅR, Dansstationen/Turnékompaniet med Sissy Bomb och Memory Wax med Shapes. Dessutom medverkar Lidia Wos genom Wärmdans.

Att sprida information nationellt om våra skapande medlemmars verk och projekt är något vi vill göra i ännu högre utsträckning i framtiden. Jag känner att det bubblar och växer i södra Sverige, att det är så många som håller på med så intressanta projekt, både individuellt och genom att skapa möjligheter för samarbeten. Detta ska vi inte hålla för oss själva! Istället ska det spridas till scener, bidragsgivare, institutioner, politiker och publik i hela landet. Vår kommunikatör Jeanette har under hösten bett om att få in information till ett nyhetsbrev som presenterar våra medlemmar nationellt. Det kommer att gå till, precis som nämnt här ovan, både möjliga spelplatser, bidragsgivare, politiker osv. Om du vill vara representerad i det utskicket men ännu inte skickat in material till Jeanette så vill jag be dig prioritera att göra det inom de närmaste två veckorna. Skulle du känna att du vill ha feedback på hur du presenterar dig och dina visioner, skicka först till mig så sparrar jag till vi har kommit fram till den bästa texten för att representera just ditt arbete.

Du når Jeanette på jeanette. thuresson@danscentrum.se och mig på emma.nordanfors@danscentrum.se

Idag har Konstnärsnämndens arbetsgrupp skickat ut svar på ansökningar av det internationella residenset som vi gör för första gången i år som ett pilotprojekt. Jag tackar alla som har skickat in ansökningar och även om ni inte fick en plats i år ska ni veta att sammanlagt 8 ansökningar till 2 platser visar på vilket behov och intresse som finns för denna typ av residens. Om dessa första residensomgångar faller ut väl har Konstnärsnämnden redan flaggat för möjligheten att upprepa denna möjlighet nästa år - eller tillochmed utöka den. Så jag håller tummarna för att internationella residens här på DC Syd i framtiden kan bli en återkommande del av vår verksamhet och vara en viktig byggkloss i det fortsatta byggandet av den utom-institutionella dansmiljön i södra Sverige.


Allt gott,

Emma

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly