Visionsarbete på DC Syd

Sedan ett halvår tillbaka är vi igång med ett större visionsarbete här på Danscentrum Syd. Vi har satt upp tydliga mål för vad vi vill nå både lokalt, regionalt, i Södra Sverige, i Malmö-Kbh och på nationellt och internationellt plan. Det är ett fantastiskt roligt arbete, roligt och utmanande. Drivkraften bakom ligger i vad vi vet att dansen kan när den får plats och tid, hur den kan beröra och förändra, vilka upplevelser den kan ge. Jag tänkte presentera vad vi har kommit fram till hittills genom de närmaste bloggposterna - ni är välkomna att skicka mig feedback och idéer.

Bilden här ovan är från IFÖ Center i Bromölla. Delar av fabriken är nerlagda och används till olika kulturella ändamål. Det finns redan residens för bildkonstnärer som skapar verk på plats men med fabrikens många kvadratmeter finns det rum för mer. DC Syd skulle gärna vilja skapa ett dansresidens, just på platsen ni ser ovan, med ljusinsläpp från enorma fönster och en rejäl yta att bygga ett dansgolv på. Men för att skapa ett hållbart residens behövs mer än en plats. För att ett residens på allvar ska kunna bidra med något substantiellt behöver det finnas arvode till konstnärerna, bostad och ekonomi till transport. Därför kommer vi att ansöka olika parter om stöd för att kunna bygga upp, inte bara ett, men flera dansresidens i södra Sverige.

När det gäller vårt arbete i södra Sverige tänker vi naturligtvis på dansen i Skåne, men även på Blekinge, Halland och Småland. Nu på fredag kommer Dans i Blekinge till oss på en scenkonstfrukost och berättar om sitt projekt "Maker Culture Collective", ett projekt som bland annat handlar om hur vi kan bygga upp konstnärsdrivna turnéslingor. Missa inte detta - jag vet att de vill ha er feedback och era idéer. Anmäl er till Jeanette (jeanette.thuresson@danscentrum.se) och kom nyfikna på fredag 08.30.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly